fredag 9. mars 2012

Hurra for Trygve!

I morgen fyller minstemann i huset ett år. Det er helt utrolig hvor fort dette året har gått. Synes ikke det er lenge siden den dagen Trygve ble født. Jeg var da 1 uke over termin og begynte å bli litt lei. Måkte snø den dagen, i håp om at noe skulle skje, og det gjorde det! 
Helt ny i verden
Husker godt vi dro inn på sykehuset like før klokka 18 og klokka 20.30 var lillegutt født. Han var 3970 gram og 53 cm lang, jeg hadde tippet at han var 4 kg. Det var både spennende og litt skummelt å få barn nr. 3, men alt har virkelig gått veldig bra. Det er naturligvis utrolig slitsomt til tider, legger ikke skjul på det. Men alt er verdt det når man ser hvor stor glede barna har av hverandre. De to største er veldig flinke til å passe på lillebroren sin.
Trygve er en veldig blid gutt, han er sjelden sutrete. Men i det siste har han også blitt ganske så sta, han vet virkelig hva han vil. 
Han sover 1-2 ganger om dagen nå, begynner å merke at han trenger mindre søvn enn før. Han blir vel slik som søsknene sine, som sluttet tidlig å sove på dagtid. På natta sover han ganske godt, men kan ofte våkne en gang eller to. Da roer han seg heldigvis ganske fort.

Trygve er veldig glad i mat, og kunne gjerne spist hele dagen. Han veier nå 10 kg og er ca. 77 cm lang. Nå er det brødskive som er det store, han spiser gjerne tre skiver (uten skorpe). Han drikker melk fra flaske, kopp har han ikke helt skjønt seg på ennå. Men det kommer etterhvert.

Brødskive er stas!

Han kommer seg fortsatt fram ved å krabbe. Men i det siste så har han begynt å prøve å gå litt. Når han står f.eks ved bordet og jeg lokker han til meg, så tar han noen skritt mot meg. Rekorden er vel ca. 8. Men balansen er ikke helt på topp ennå, så det skal ikke så mye til før han faller. Så det blir noen blåmerker og kuler i panna innimellom.

Trygve er mye mer klåfingret og utforskende enn Elsa Kristine og Fredrik var i samme alderen. Han vil gjerne være borti alt. Han plukker ned ting fra vinduskarmen, åpner skuffer og skap, river ned dopapir osv. Så man må følge med hele tiden. Det er nesten en fulltidsjobb i seg selv.

Jeg har arbeidshelg denne helga, så bursdagen blir feiret på søndag. Gleder oss masse til å feire gutten vår. 


Gratulerer med ettårsdagen, Trygve!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar, det setter vi stor pris på....